Welkom op woonzorgcampus De Bijster

De Bijster opende haar deuren in 1978 en kan vandaag terugblikken op meer dan 40 jaar ervaring in de zorg voor personen met dementie.

De Bijster staat voor warme zorg. Respect voor de levensgeschiedenis, persoonlijke keuzes, waardigheid en integriteit van elke persoon gaan hand in hand met een hoge mate van deskundigheid. Wij bieden onze bewoners een herkenbare, huiselijke en veilige woonomgeving. Integratie in de omgeving door een continue wisselwerking met de gemeenschap van Essen is voor ons heel belangrijk. Al die aspecten in onze aanpak maken van De Bijster dé referentie in de zorg voor personen met dementie.

Directeur

Kristine Gabriels

Onze grootste troeven

  • 40 jaar ervaring in de zorg voor personen met dementie

  • kleine leefgroepen met een uitgesproken huiselijk karakter

  • onze vele enthousiaste vrijwilligers

  • mooie ligging nabij de dorpskern van het landelijke, groene Essen

  • integratie in de lokale gemeenschap

Onze infrastructuur

De Bijster is gelegen in het noorden van Antwerpen, in het centrum van het landelijke, groene Essen. Bewoners kunnen er zowel genieten van rust en natuur als van de winkels, eetgelegenheden en gezellige dorpsdrukte.
Het hoofdgebouw is volledig gelijkvloers en bestaat uit zes leefgroepen. Elke leefgroep heeft een eigen eet- en ontspanningsruimte, keuken en bad- en doucheruimte. In de centrale cafetaria kunnen bewoners en hun bezoekers deelnemen aan georganiseerde activiteiten of gewoon genieten van een drankje en elkaars gezelschap. Verder vindt u in het hoofdgebouw gezellige lees- en zithoeken, een animatieruimte en een mooie, omsloten binnenplaats.

Aansluitend aan het hoofdgebouw bevindt zich 'Huis Bogerd', waar de bewoners kleinschalig genormaliseerd wonen. Acht bewoners met matige dementie en acht bewoners met jongdementie wonen er samen in een prachtig nieuw gebouw. Zij leven er zo zelfstandig mogelijk onder permanente begeleiding. In Huis Bogerd benaderen we alles zo veel als mogelijk vanuit de herkenbaarheid van een (t)huis.

Hoe geraakt u op onze campus?

De campus is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

U kunt de campus ook vlot bereiken met de auto. Er is voldoende gratis parking beschikbaar.

 

 

Neem contact op met De Bijster

We contacteren u zo spoedig mogelijk