Tijdelijke verstrenging van de bezoekregeling

GZA Zorg en Wonen - 19 01 2021

Het nieuwe jaar start met ups-and-downs

Het vaccin is beschikbaar voor de woonzorgcentra en hier zijn we zeer blij mee. De bewoners en een deel van de medewerkers kregen reeds een eerste coronaprik. We hopen dan ook binnen een maand de nodige immuniteit te krijgen in onze woonzorgcentra.

Op dit moment kennen we geen enkele besmetting in onze 11 woonzorgcentra, maar het risico is dermate gestegen dat we onze bezoekregeling toch weer even moeten aanscherpen.

Op vraag van gouverneur Cathy Berx en schepen Fons Duchateau vermijden we bezoek op de kamer en zal er terug de nodige afstand gevraagd worden. De vraag volgt nadat er in Antwerpen ook besmettingen werden vastgesteld met de Britse variant van Covid-19. Bijkomend stijgt het aantal ziekenhuisopnames opnieuw in onze provincie.

Gelukkig zijn we de voorbije weken erg voorzichtig geweest en zal deze verstrenging de huidige bezoekregeling slechts op enkele punten aanscherpen. Via de nieuwsbrief van het woonzorgcentrum verneemt u of er iets verandert en wat dan de nieuwe afspraken zijn.

Bedankt dat u onze bezoekregeling de afgelopen maanden zo goed heeft opgevolgd!

Ida Verleyen
Algemeen directeur
GZA Zorg en Wonen