Inloophuis Dementie opent de deuren voor iedereen met vragen over dementie

GZA Zorg en Wonen - 08 09 2023

Mensen die te maken krijgen met dementie vinden het vaak moeilijk om duidelijke antwoorden te vinden op hun vragen. Samen met enkele andere zorgorganisaties (h)erkenden we dat probleem en staken we de hoofden bij elkaar. Met als resultaat een laagdrempelige oplossing in de vorm van het Inloophuis Dementie. Vanaf oktober bieden we elke maand een warme verzamelplek voor iedereen in Antwerpen met vragen over dementie. Woensdag openden we alvast een eerste keer de deuren.

Personen met (beginnende) dementie, familie en vrienden kunnen zonder afspraak terecht in het Inloophuis. Vanuit de expertise van onze partner Expertisecentrum Dementie (ECD) Orion dragen we bij aan de begeleiding van de bezoekers van het Inloophuis. "Ons doel is om een vertrouwde omgeving te creƫren waar mensen hun zorgen kunnen delen, kennis vergaren en bovenal hoop vinden", zegt Anouck De Bruijn van Orion.

Met daarbij de hoop om sneller signalen op te vangen en gepast te reageren. Want ook bij vermoedens van dementie kan je langskomen en rekenen op de nodige discretie en begrip. Daarnaast willen we vrienden en familie tonen dat ze er niet alleen voor staan wanneer een naaste te maken krijgt met dementie.

Het Inloophuis Dementie biedt laagdrempelig antwoorden voor al wie vragen heeft over dementie.

Het Inloophuis Dementie opent vanaf 4 oktober elke eerste woensdagnamiddag van de maand op adres Grote Kauwenberg 33, 2000 Antwerpen (in het centrum voor dagverzorging van woonzorgcentrum OLV Antwerpen).