Het begint te kriebelen

GZA Zorg en Wonen - 06 10 2023

Nog welgeteld drie maanden en we stappen het nieuwe jaar in. Een speciale jaarwisseling, als je het ons vraagt. Vanaf 1 januari 2024 geen Amate, geen GZA Zorg en Wonen en geen Beata meer. Drie organisaties in de Antwerpse ouderenzorg en kinderopvang verruilen hun naam voor een nieuwe. Aan De Medemens om in die gigantische voetsporen te treden.

Verandering is niet gemakkelijk, het is voor iedereen wennen. Gelukkig zijn we goed voorbereid. We werken al geruime tijd alsof we één organisatie zijn. En sinds de bekendmaking afgelopen zomer, voelen we ons ook al heel goed bij onze nieuwe naam.

Verwacht geen paleisrevolutie, we trekken door wat goed is en leren van elkaar. Iedereen kan blijven rekenen op zorg op maat, daar draait het ons om. Groot en klein, jong en oud. We hebben oog voor elke medemens.

Ons enthousiasme kunnen we nog moeilijk onderdrukken. De komende maanden zal je dan ook meer en meer van De Medemens te zien krijgen. Regelmatig lichten we een tipje van de sluier op. Campagnes, brochures, vacatures, onze websites … we steken ze voortaan in de kleuren van De Medemens.

Dat het bij onze collega’s kriebelt, is geen geheim. We vroegen hen wat De Medemens nú al voor hen betekent en de reacties gaven ons een spontane glimlach:

"De Medemens is een gemeenschap waarin iedereen voor elkaar zorgt. We werken samen aan menselijke zorg en hebben oog voor elkaars noden. Zo kunnen ook collega's bij elkaar terecht. We zijn uiteindelijk, allemaal, (mede)mensen!"
Sitse De backer, orthopedagoog
"De Medemens is samen gaan, naast elkaar. Door de goede momenten, maar zeker ook door de mindere."
Wendy Hallemans, stafmedewerker kwaliteitsbeleid
"Samen me(d)e zijn met elkaar. De tijd nemen om écht contact te leggen, met de zorggevers en de zorgvragers."
Leslie Van Britsom, stafmedewerker communicatie
"De Medemens dat is iedereen, niemand uit de boot laten vallen. Dat is De Medemens, dat is waardevol."
Maarten Vekeman, collega Sodexo
de medemens beeldmerk