Dagopvang De Toren op uitstap: een midweek samen belevend in het land van Maas en Waal

GZA Zorg en Wonen - 09 12 2019

Zomer 2015. De Toren is nog volop aan het ontstaan wanneer Gie zegt: “Het is hier goed, maar het zou nog beter zijn als we met zijn allen eens konden blijven slapen.” De eerste woorden op weg naar Torense vakantieplannen waren gevallen en ze lieten ons niet meer los. Een dik jaar later verschenen we in het VRT-avondjournaal als eerste Vlaams dagcentrum dat op vakantie ging.

    

Het begon met één 20-persoons familievilla en drie edities later vonden twaalf bezoekers mét partner, twee peuters, één kleuter, één hond, twaalf vrijwilligers en negen dagjestoeristen de weg naar ons vakantieparadijs in Arcen. Enkele thuisblijvers strandden op de reservelijst, overtuigd dat méér voor iedereen minder wordt en dat we niet inbinden op kwaliteit van aanbod; een voor iedereen betaalbare “Club Toren vakantie” met vertrouwde ingrediënten: eigen verse keuken, kamerdienst met hotelservice, individueel zorgmaatwerk en dagelijks een divers totaalpakket voor bezoekers en partners in verschillende combinaties.

Het onovertroffen nazomerweer, het avondlijk gekeuvel bij een heerlijk drankje, de ochtendgymnastiek met de kinderen, de verkoelende zwempartijen in de vijver, de wandelingen in het Schuitwatergebied, de ijsproeverijen in de oude sluisbak, het ochtendlijk struiken drogen ter verhoging van ontbijtcomfort op het terras, de magische massagehanden en ontspannende bubbelbaden, de geur van verse pistolets bij het ontwaken, met de fiets de veerpont op, het kuieren doorheen de fascinerende Kasteeltuinen, het ruilen van wandelschoenen halfweg het pad, de liefdesverhalen bij het begin van de dag… De vanzelfsprekendheid van het ongewone in het samen “beLeven” maakten de dagen van deze vakantie het meer dan het inkaderen waard.