Tweede vaccinatieronde met succes beëindigd!

GZA Zorg en Wonen - 16 02 2021

De bewoners en medewerkers van onze woonzorgcampussen hebben hun tweede coronaprik gekregen. De vaccinaties zijn erg vlot en zonder noemenswaardige complicaties verlopen. Dit is een belangrijke stap in de goede richting en biedt onze bewoners perspectief om opnieuw meer familieleden te verwelkomen. Op veel campussen werden de vaccinaties dan ook gevierd met een lekkere koffiekoek, receptie of carnavalsdans.

In afwachting van aangepaste maatregelen vanuit de Vlaamse overheid besliste het directiecomité tot enkele wijzigingen die onze bewoners en hun familie wat meer ruimte en vrijheid geven. De verstrengde bezoekregeling die sinds 19 januari van kracht was wordt opgeheven. Zo zullen er opnieuw 2 bezoekers toegelaten worden en hoeft die persoon niet langer 14 dagen dezelfde te zijn. De woonzorgcampussen informeren de familie over de praktische invulling van hun specifieke campus. De nieuwe kaderrichtlijnen gelden ten vroegste 10 dagen na de tweede vaccinatieronde dus de ingangsdatum verschilt per woonzorgcentrum. 

Het doet deugd dat we veel blije bewoners zien die de vaccinaties zonder problemen hebben ervaren. We hopen gaandeweg verdere versoepelingen te kunnen doorvoeren. Tot snel!