Stuur je eigen ‘Vanuit ons kot’-krant naar je favoriete bewoner

GZA Zorg en Wonen - 21 04 2020

Bundel je familienieuws en maak je eigen ‘Vanuit ons kot’-krant

 

We doen ons uiterste best om onze bewoners bij te staan in deze crisistijden. We proberen u ook zoveel mogelijk contactmomenten te laten beleven. Bij raambezoek en videochat zien we iedereen opleven – menselijk contact hebben we nu eenmaal allemaal nodig. Het zien en horen van familie en naasten is voor onze bewoners echt een moment om naar uit te kijken.

Maar het gebruik van Skype of Facetime is niet altijd mogelijk, kan bevreemdend zijn voor sommigen, of je wilt gewoon nog vaker iets van je laten horen. Een mooie en leuke manier is de ‘Vanuit ons kot’-krant. Stap zelf even in de rol van hoofdredacteur en maak op een eenvoudige manier een eigen krantje. Je voegt foto’s, verhalen en herinneringen samen en je krijgt een supertoffe publicatie. Meer nog, je werk wordt in papieren vorm in het woonzorgcentrum geleverd!

 

Hoe werkt het?

  • Laat je gegevens achter op het platform van de Koning Boudewijnstichting en kies het krantje dat je wenst. (Famileo is laagdrempelig en automatisch. Granniedays en Tribu News bieden uitgebreide mogelijkheden.)
  • Je krijgt een code waarmee je gratis aan de slag kan.
  • Je uploadt foto’s en teksten via de app of de website, en geeft je krantje vorm.
  • Het bureau zelf neemt het drukwerk en de bezorging wekelijks op zich. Na 8 weken wordt het abonnement automatisch stopgezet.

 

Bovendien is het tijdelijk gratis. Je kan tot 30 april kostenloos een code aanvragen. Surf naar de Vlaamse Ouderenraad voor alle details. Op de website van de Koning Boudewijnstichting kan je je registreren.

 

Wil je meer informatie of heb je vragen? Bel dan naar de Koning Boudewijnstichting op het nummer 02 549 61 62.

 

 

💡 Leuk idee, maar nog nood aan inspiratie?

We berichtten al over een bewonerskrantje dat u hier digitaal terugvindt.

We zijn enorm benieuwd welke mooie ontwerpen onze bewoners toegestuurd krijgen!