Strengere maatregelen, maar bezoek blijft mogelijk

GZA Zorg en Wonen - 27 07 2020

De Nationale Veiligheidsraad zat sinds 9u vanmorgen opnieuw samen. De stijgende coronacijfers dwingen de overheid tot het verstrengen van de huidige maatregelen, en in ons dagelijks leven zullen we opnieuw een inperking van onze sociale contacten voelen. Deze wake-upcall komt niet onverwacht. GZA Zorg en Wonen anticipeerde hier vorige week nog op en scherpte daarom een aantal bezoekmaatregelen aan.

Algemeen directeur Ida Verleyen schrijft vandaag onderstaande brief aan de familie, mantelzorgers en vertegenwoordigers van onze bewoners. Niet alleen om de nieuwe krachtlijnen aan te stippen, maar ook om onze betrokkenheid met het welzijn van onze bewoners te onderstrepen. Alle beslissingen worden genomen met de balans tussen veiligheid en welzijn van onze bewoners als vuistregel. 


 

Beste mevrouw, meneer

 

De Nationale Veiligheidsraad en het lokaal bestuur Antwerpen verstrengen een aantal maatregelen naar aanleiding van de nieuwe coronagolf. We volgen dit op de voet.

Het directiecomité van GZA Zorg en Wonen heeft de nieuwe situatie vandaag besproken en past de werking in alle woonzorgcentra aan, rekening houdend met de veiligheid en het welzijn van de bewoners.

Meer hierover leest u in de lokale nieuwsbrieven en op onze website.

 

Een belangrijke beslissing is het verkleinen van de bubbel naar 5 personen. Iedere bewoner zal bezoek kunnen blijven ontvangen, maar we vragen wel om de bubbel van maximum 5 dezelfde personen en maximum 3 bezoekers per keer te respecteren. Meerdere bezoeken per week blijven mogelijk binnen de capaciteit van ieder woonzorgcentrum.

Bezoek kan enkel nog op afspraak!

Om de bewoners optimaal te beschermen, zonder hen af te sluiten van familie en vrienden, is er bijkomend beslist dat de bewoners het woonzorgcentrum niet meer mogen verlaten.

We moeten er alles aan doen om het coronavirus buiten te houden. Tijdens de eerste golf hebben we immers vastgesteld dat er na een eerste besmetting meestal meerdere personen besmet blijken te zijn.

Informeer u dus voldoende voor uw volgend bezoek. Maak een afspraak, draag steeds een mondmasker en pas de u bekende algemene voorzorgsmaatregelen toe.

 

Zo zorgen we op een gepaste manier voor het welzijn en de veiligheid van iedereen. 

Met dank voor uw medewerking en begrip.

 

Vriendelijke groeten

 

Ida Verleyen

Algemeen directeur