Nieuwe maatregelen: aanpassingen in onze wzc

GZA Zorg en Wonen - 19 10 2020

De nieuwe maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus drastisch te beperken zijn ingegaan. In ons dagdagelijks leven worden we geconfronteerd met de sluiting van restaurants en caf├ęs, het beperken van bezoek in de thuisomgeving en het terugdringen van nauw contact tot 1 persoon buiten de gezinssamenstelling. Dit gaan we al zeker de volgende 4 weken strikt moeten naleven.

Als woonzorgvoorziening zullen we ons opnieuw moeten aanpassen aan de realiteit van de komende periode. Bij gebrek aan specifieke richtlijnen vanuit de Vlaamse overheid passen onze campussen de bezoekregeling, het verlaten van de campus, de activiteitenkalender en dergelijke aan, in de geest van de nieuwe maatregelen. We willen nog eens extra benadrukken dat we er alles aan doen om de continuïteit van de mogelijkheid tot bezoek te garanderen.

GZA Zorg en Wonen werkt al langer met eigen kleurcodes. We zitten nu in code oranje. Elke campus past in functie van de interne situatie en praktische mogelijkheden een eigen regeling toe. Rond de tijdelijke sluiting van de horeca kunnen we natuurlijk niet heen. Daarom zullen de cafetaria in al onze wzc sluiten, deze maatregel is overkoepelend voor onze hele organisatie. Als familielid en mantelzorger mag u alle relevante informatie in de nieuwsbrieven van uw specifieke woonzorgcampus verwachten. Natuurlijk kan u steeds contact nemen bij verdere vragen.

Tot slot verwijzen we ook naar dit bericht van augustus. GZA Zorg en Wonen werkte proactief aan een extra cohortafdeling om prangende situaties zo snel en vakkundig mogelijk het hoofd te kunnen bieden. We hopen uiteraard dat we hier geen of amper gebruik van moeten maken. Laten we allemaal samen de nieuwe richtlijnen strikt volgen om het virus buiten onze campusmuren te houden.