Enthousiaste opkomst voor infoavond dementie in wzc De Hazelaar

De Hazelaar - 21 10 2020

Op 13 oktober werd in wzc De Hazelaar een gratis infoavond georganiseerd door de Familiegroep Dementie van de regio Kontich. De avond titelde “Wat iedereen zou moeten weten” en werd een onverdeeld succes.

De Familiegroep Dementie is actief sinds 2019 en kent een samenwerking tussen de gemeente Kontich en wzc De Hazelaar. Ze krijgen ondersteuning en begeleiding van de Alzheimer Liga Vlaanderen. De leden organiseren kleinschalige, laagdrempelige bijeenkomsten voor familieleden en mantelzorgers van personen met dementie. Daar kunnen ze informatie, ervaringen en steun met elkaar uitwisselen. De deelnemers vergroten zo elkaars kennis en voelen dat ze er niet alleen voorstaan.

Er groeide ook vraag naar informatie en echte vormingsmomenten. Via de Alzheimer Liga Vlaanderen werd contact gelegd met dr. Luc Tritsmans. Hij is gespecialiseerd in de neurowetenschappen en heeft als arts meer dan 25 jaar meegewerkt aan Alzheimeronderzoek bij Janssen Pharmaceutica. Hij is eveneens vrijwilliger bij de Alzheimer Liga Vlaanderen. Naast zijn jarenlange professionele ervaring werd dr. Tritsmans ook van dichtbij met dementie geconfronteerd wanneer de ziekte zich bij zijn vader ontwikkelde.

De hele avond is aangenaam en coronaproof verlopen.  Dr. Tritsmans is een expert in zijn vakgebied en wierp zich op als een bevlogen spreker. Ondanks de uitgebreide theorie bleef hij het publiek boeien: de hele avond lang bestond er een enthousiaste interactie tussen publiek en spreker. Getuige daarvan de vele vragen die vakkundig en gedreven werden beantwoord.

De Familiegroep Dementie van de regio Kontich is de Alzheimer Liga Vlaanderen en wzc De Hazelaar bijzonder dankbaar.

Heeft u vragen over dementie en de werking van de Familiegroep Dementie regio Kontich? Dan kan u hier contact nemen. Of neem een kijkje op de site van de Alzheimer Liga Vlaanderen.