De Zavel is verhuisd!

De Zavel - 10 11 2021

In augustus keken we nog reikhalzend vooruit en berichtten we vol verwachting over de nakende verhuis van De Zavel. Intussen keerden de bewoners van De Zavel terug naar hun vertrouwde buurt. Op minder dan een week klaarde De Zavel-familie, geholpen door enkele bereidwillige GZA Zorg en Wonen collega’s en familieleden van een aantal bewoners, een huzarenstukje om het volledige woonzorgcentrum te verhuizen.

Op donderdag 21 oktober trokken alle administratieve en ondersteunende diensten van de Oever naar de Duinstraat. Dat wil zeggen dat de technische en onderhoudsdiensten, de begeleiders wonen en leven, de kine … door hun goede voorbereiding onmiddellijk van start konden gaan in de nieuwe locatie. Vrijdag 22 oktober verhuisden de persoonlijke spullen, kledij en een aantal meubelstukken van de bewoners – uiteraard enkel diegene die de bewoners tijdens het weekend konden missen.

© Stramien architectuur & ruimte cv © Stramien architectuur & ruimte cv
© Stramien architectuur & ruimte cv © Stramien architectuur & ruimte cv

Gedurende het weekend stroopten medewerkers, collega’s en familieleden de mouwen op en brachten ze alle 136 kamers volledig in orde. Heuglijk nieuws voor de eerste 65 bewoners die maandag 25 oktober konden verhuizen! Tegen de middag genoten zij al van een eerste aperitief met aansluitend de warme maaltijd. Ondertussen werden de bedden, meubilair en de resterende persoonlijke spullen van de bewoners verhuisd. Dit verloop was ook de blauwdruk voor woensdag 27 oktober – tegen de middag nam de laatste bewoner zijn intrek in de nieuwe De Zavel.

Natuurlijk is heel De Zavel trots op het nieuwe gebouw. De nieuwe locatie is tot in de puntjes afgewerkt, doordacht bijzonder en uniek in zijn soort als woonzorgcentrum voor bewoners met een psychische kwetsbaarheid. Een slimme en onopvallende toepassing van de technische uitrusting, gericht op de noden van de bewoners, draagt bij tot een aangename woonomgeving. Je kon er hier en hier al over lezen. Het enthousiasme en de verwondering van de bewoners spreken boekdelen. Een grotere motivatie dan reacties als “hier ga ik gelukkig worden!” kunnen onze medewerkers zich niet voorstellen.